Pages

Subscribe:
Meh Sni Nk Bagitau Skit

Friday, 12 October 2012

APE NAK JADI...(jiwang2)

camne la nk ilangkan masalah perasaan & masalah dunia ni???masalah dunia mungkin aku dan boleh selasaikan dah..dgn cara mendekatkan diri dengan maha pencipta...hah..meh nk kongsi cite..aku dulu la kire ada byk jugak la masalah atau bende yang serabutkan kepala la..lepas tuh macam2 aku buat..sampai la skang aku jadi  landscape photographer ni sume kalau dulu aku xminat ni..skang ni amek ko..dah jadi sebahagian hidup..kalau xtekan satu hari kan mesti gila la...dalam aku duk cebur minat baru ni ..banyak aku blaja..contohnye..yang paling utama adalah sabar...pastu yang kedua ...wat aku tenang...lepas pk punye pk kn..bende dah jadi sebahagian aku da..sbb bidang ni la banyak tolong aku ....duk pk2 nape tuhan ceburkan aku dgn minat nie..mungkin diri sama dengan ape yang tuhan suh aku ceburi..bukan aku nk cakap aku da hebat..xhebat pon..walau byk gambar yang aku amek xjadi..p dia bg aku dapat lupekan macam2 masalah..sampaikan perasaan terhadap org pon aku dah ilang tau..p skang ni dia datang balik ...dulu tgk ppuan pon xlyn la..skang ni da dtg balik tuh...camne..yg ni susah..p xpe..aku wt xtahu je...sbb aku tahu..ujian...aku cuba dekat dgn org tuh p dia makin jauh kan diri dia...erm...sama nga amek gambar...kne sabar...pastu amek je ape yg dapat..kalau dia bagi sikit kite terimala yang skit tuh...tapi dalam masa yang sama kita doa la kt tuhan betol x...susah tau kalau kite je minat nga org..p org wt xtahu je..kuncinye sabar pastu kne sanggup tggu..seb baik element tuh....da ad..tuhan dah bagi awal2...hahahaa...

dah lah nk berjiwang2 org kalau da xnk ..mane leh pakse...hehehe....biakan...mungkin satu hari nnt dia berubah..baik tggu btol x??..ape kate kite tgk hasil gambar mgarut yang aku snap..mmg sngaje nk letak yang mengarut je....(bajet leh snap hebat)...hahaha....dalam gambar ada cerita...xkn aku nk masukkan pict lanscape aku..sbb byk cerita sedih aku dalam gambar lanscap yang aku tangkap..rahsia kite r..pict landscape aku banyak ttg idup aku......da la...doa je la..p aku nk wt satu album lanscape..nk bg dia..sbb dia org yg ada ciri2 aku cari..da lama da cari cam dia...kalau dia sudi nk terima ...aku nk bg jd hadiah..bia la nk terima aku sbgai ape aku x kisah..aku cuba nk dkt nga dia..xde pon niat jahat..ikhlas tau.. kalau bleh nk knl lbh dkt...jaga dia btol2..(da mai da jiwang...)...da2 jom tgk gambar xjadi ni...hahhaahaha..


 ni yang da edit tau..p cincau je la..malas kn...
 ni time aku wt keje
ni time aku nk g byar minum pastu suh aku snap...bajet handsome




K la tu je la nk cerita...padahal nk jiwang2..xtahu kn nk  luah kat sape...so...tulis je la..lantak r ad org bace ke x...sape yang bace aku hargai la...komen ke ape ke aku terima... K la jumpe lagi..t aku bercerita lagi ok... BYE2...

Monday, 24 September 2012

kebosanan dalam kelas...ni MaKan dieR...

hari² duk dalam kelas asyik belajar je bosan gak.....kite mesti tension...so aku xde keje dlm kelas ambik keputusan enjoy..biase aku tido je dlm maklumla kt kelas tu bilik tido no 2...so arini aku pecah record la..langsung xtido dlm kelas walau kejap pon....hahahhaaha...ada hasil tau xtido hasil keje aku dengan kelas mate aku tau...ABID UZIN....dia la wt kua modal ajak suh aku jadi model ...hahaha..lawak gile so nk abis kn masa jd modela la kejap walau xhensem....ni cer tgk ape yg aku wt dlm kelas time pensyarah xmasuk ...




ni konon2 jumpe something  la..hahhahaha...


ni aku tgh cas power (konon² dragon ball)


apabila power da full....
nah amek kow...kame...kame..haaaa


hahahaha...ni la kalau da gila p xtunjuk....dunia khayalan tinggi....sampai pk duk alam dragon ball...hahaha..korg nk tgk lg posing bahaya??jom tgk khayalan ape plak jap lg....JOM....

ni la yang aku n abid duk cari selama ni..iaitu..telaga emas...sampai terkeluar cahaya emas..hahahaha


lepas dapat emas...dapat power...marila kite berdoa kepadaNya....



macam tu la seharian kalau pensyarah xde tau....korang plak cmne..xyah nk bajet baik sgt la..ntah2 trok dari aku.....hahahahahaha.....k la korg sebenarnye...akau xde bende nk update so aku wt je la bende ni....saje nk meyemakkn korg...n nk bg korg tahu yg aku nk suke tido dlm kelas n ni firsttime aku xtido dlm kelas...hahahahaha..btw..tq la sudi bace hasil karut aku ni...nnt aku update the making of photoshoo plak ok.....coming soon....time kasih sekali lg tau...on9..on9 gak...jangan lupe solat..pesanan kali ini..kite perlu tunaikan yg paling pnting dlm hidup korg...bg aku yg paling penting solat n family...korg??pk la.....dgr la nasihat yg xseberape tuh..ok BYE.......

Saturday, 15 September 2012

sAyA DeNgAn AwEk SaYa.....

semekom sume dah lama saya xmgarut dalam ni..sori la sbb xde internet..nama je dak network p internet xde....(bajet ada peminat la plak)....kali ni saya nk gtau yang saya da ada awek tau...nk promote la skit2..da lama jumpe p ni bru ad peluang nk tulis kat blog ni....bru ptg td kua g jln2 tau nga dia..best nga dia..ikot cakap..hope jgn wat hal sudah la...koyak kalau dia wat hal...p skang ni pon da mintak macam2..kne sabar la nk bg kt dia...kne slow2....xleh glojoh..btol x?
  Hari ni sy keluar beramai2...tu yang best tuh...naik moto g carik port yang best skit..nampak best je line clear berhenti....wat keje kat ctu....td port yg saya g ok la...layan la...xde org pon kacau..ada pon mat2 rempit je lalu..p dia org xkacau pon sy wt keje kt ctu....

nk tgk x hasil keje saya nga awek baru saya???xdasyat pon...p wat ilang kan stress n bosan..kira dia bleh bg saya tenang la dari masalah dunia...

jom kite usha hasil nya...eh...kite tgk gambar saya nga awek baru saya dlu..jom...


        Inilah AWEK BARU SAYA TUH...yang kat tangan tuh..
HAHAHAHAHA....jangan marah ye...saya cakap sume tuh bende yang btol...korg je pk lain...apela korg ni...

ni tgh carik port nk wt projek...projek amik gambar...
ni hasil yang xseberape...




ni time the making..
tu je la hasil yang xseberape...saya ni budak baru belajar....harap korg bagi la tunjuk ajar skit tau...
model sume laki tau..kalau dah ada btol2 awek..bleh la jadi model...hahahaha...p susah nk berawekkan org ni..sebb saya xpandai hati org..pandai jaga barang saje...hahahaha....k la ..t ada bende baru yang nk diceritakan aku gtau la.bye2 korg

Thursday, 9 August 2012

JaLaN2 Ke Masjid KrisTaL

ni pasal aku g ke masjid kristal....siap bawak member aku yg xpenah datang ke pantai timur..
tu la sebab aku bawak dia ke sana.....alang2 nk g jumpe mmber aku kt sane...lgpon dah lame kn xbalik..amek kesempatan la g meronda...member aku ni bkn ppuan tau..laki...jgn pk bkn2....sbb aku still tunggu gadis misteri tu lg..huhuhuhu.(ada lagi sal Dia)..xcaye aku ada snap skit...meh nk tunjuk bakat yg ada ni...hahahhaaha





samping tuh kiteorg g la pantai kt sane...pantai batu buruk..tu pon sbb tggu my classmate kt sane..sbb da janjikn nk datang so g la sane ..p alang2 sempat lg snap..nk tgk..amek ni...


pict yg ni time tgn xsembuh lg...p skang ni da sembuh da...xde simen2 da...hensem balik da gua..hahahaha
igt nk masukkn pict g makan keropok lekor ...p pict tu xde plak...so sorry la ye...
K la nnt aku update lg ye cite..sbb tangan da ok..leh la slalu update...
k kepade yg sape bace TQ ..nnt bace lg hasil aku yg x brape ni....bye2  ....jumpe lagi....luv u all...

Wednesday, 6 June 2012

malang xberbau....

semekom sume....harap2 korg sihat xmcm aku....xbape sihat...ni just nk cite yg ape berlaku kt ku ni yang terjadi bebaru ini....kemalangan yg trjd ktku ni meyebabkn aku patah tgn..pastu dlm waktu terdekat ni aku nk amek final exam...tu yg jd kacau dlm idop sbb ad yg xbg aku amek final exam tau...tu yg wt jiwa kacau ni...
p seb baik la  pihak pgurusan bg peluang aku jwb dgn lappy...p taip pon slow la .p aku akn usehe sbb ramai yg bg nasihat n sokongan....gadis misteri pon bg tau....huhuhuhu..yg buat lg bsemangat...buat mase skang ni xleh tunjuk pic lg...sbb xamek gambar..xde kamera...nnt aku upload...n sy nk ucap time kasih kpd gadis misteri sbb teman sy time2 cmni...n muncul time2 mcm ni....k la korg...nnt aku janji  aku masuk kn pic aku..nnt update cite lg ok?hati2 sume..jgn jd mcm aku..bye2

Wednesday, 1 February 2012

kesibukan melampau...

semekom sume ...sori la aku da lama tak update..sebab sibuk blaja..kang masuk blaja balik...so jarang la aku update blog..p jgn bimbang ...kalau aku ada cite best aku xlupe nk kongsi nga korg..buat mase skang ni aku sibuk dgn blaja skit n byk projek yg kne buat kt dlm ni...skang ni kne tumpu lebih skit sbb byk bende yg aku xtahu..so aku kne kejar la skit...nk amek mase utk g cuti2 pon da xsempat..ak nk mintak maaf la kt mmber2 time duk lepak dlu sbb xde mase nk msj korg col korg..p korg ttp dlm igt aku..bg mmber2 baru tq bg sokongan utk trus blaja..n aku akan usaha utk berjaya..kepada si Dia...sy akan berusaha ok..FOR U...k la nnt ada masa aku akn update lg..n aku akn cite ape yg jd kt aku di sini(penjara biru..)hahaha...k bye sume..tq sudi bace...

Wednesday, 14 December 2011

time kasih si gadis misteri

semekom sume...ni aku nk kongsi nga korg sal peristiwa slps kejadian tu...hahaha...walaupon aku gagal...p aku xtahu la..ptt org sedihkn..ni aku asik tersenyum.sampai org tegor aku ..."abe apesal ko ni senyum sorg2?"hahaha..dorg sume xtahu..aku nk ucap time kasih kt si Dia..sebab buat aku hepi...layan aku dgn baik..huhuhu.xtahu la kot2 dia just nk jaga hati or ikhlas..kepada awak,sy harap awk ikhlas..layanan awk buat hidup saya sudah terang(gembira)walaupon ape yg diingini awk xdpt bagi...hati hepi je...senyum je...org marah pon senyum..org buat saya marah pon senyum...sekali lagi sy nk ucap time kasih sbbmmberi seri kpd idup saya..
time kasih gadis misteri..saya harap awk sudi bace blog ni dan gembira ...kalau x suke cakap trus terang.
k la sume pembace...aku akn update lagi jwa ada ape2...n kpd si Dia tq n i will wait for u..
bye2.....